Alles over Scheiden
Bekijk hier alle veelgestelde vragen over scheiden.
Wat kost een scheiding en wat zijn onze prijzen?
De kernwaarden van onze dienstverlening zijn: Transparant, betaalbaar en onafhankelijk
Ons gemiddelde tarief voor een scheiding is relatief laag. Ter vergelijking: wat u bij ons samen betaalt, is vaak niet meer dan de kosten van 6 uur bij een advocaat – per persoon. Bij De ScheidingsMakelaar werken we met vaste tarieven, ongeacht het aantal gesprekken dat nodig is. U hoeft dus nooit op de klok te kijken of bang te zijn dat uw tijd opraakt. Ook het beantwoorden van telefoontjes en e-mails is gewoon onderdeel van onze dienstverlening.
Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek ontvangt u een helder overzicht van de all-in kosten. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Voor een kennismakingsgesprek kunt u contact met ons opnemen via het formulier op onze website.
Onafhankelijk advies voor een zorgeloze toekomst
Wij zijn geen verkoopkantoor voor een grote bank, hypotheekverstrekker of financier met commerciële belangen. Onze adviezen zijn 100% onafhankelijk en gericht op wat voor u het beste is. Naast het juridische traject voorzien we u van duidelijke voorlichting over de keuzes die u moet maken. Ook zoeken we actief naar passende alternatieven voor uw vraagstukken.
Wij denken graag met u mee over uw toekomst, zodat u na de scheiding een goede, frisse start kunt maken. Bij De ScheidingsMakelaar staan uw belangen altijd centraal.
Hoe lang duurt de scheiding?
Als u beiden uit elkaar wilt gaan, begeleiden we u in een aantal gesprekken (gemiddeld 3 tot 4 gesprekken)door uw scheiding. Vervolgens sturen we het convenant en het Ouderschapsplan (bij minderjarige kinderen) naar een advocaat die het indient bij de rechtbank. U bent officieel uit elkaar als de scheiding staat ingeschreven in het gemeenteregister. Bij samenwonen eindigt het samenlevingscontract bij de ondertekening van het convenant. Het is onze ervaring dat het totale traject gemiddeld 3 maanden in beslag neemt.
Bent u het niet met elkaar eens?
U of de ander wilt eigenlijk nog helemaal niet uit elkaar. Dan kan het allemaal veel langer duren. Dat heeft vooral te maken met de standpunten van beide partijen, die bevochten moeten worden. Scheiden duurt op deze manier soms jaren. Het is daarom van belang dat u er beiden emotioneel aan toe bent om de scheiding te bespreken en vervolgens daadwerkelijk te gaan scheiden. Wanneer u denkt nooit op dat punt aan te belanden, kunt u beter een advocaat in de arm nemen die uw standpunt in de rechtbank verdedigt.
Wat is de rol van een advocaat bij de scheiding?
Een advocaat is noodzakelijk wanneer u gaat scheiden, maar alleen voor het indienen van het begeleidende scheidingsconvenant en het ouderschapsplan. Alle afspraken die u tijdens het scheiden met elkaar maakt, legt men vast in een overeenkomst: het scheidingsconvenant. Dit document dienen wij samen met een advocaat in bij de rechtbank. De rechtbank moet het scheidingsconvenant vervolgens bekrachtigen. Hierna wordt de scheiding opgenomen in het gemeenteregister om het definitief te maken. Zelf kunt u het scheidingsconvenant niet opstellen of voorleggen aan de rechter. Al deze stappen zijn in onze prijs inbegrepen.
Wat is de rol van een notaris bij de scheiding?
Een notaris heeft meer verschillende werkzaamheden dan een advocaat bij een scheiding. Hij kan betrokken zijn, bij:
– Het opstellen van een Akte van verdeling (overdracht eigendom van de echtelijke woning van de gemeenschap naar een van de partijen)
– Analyse van huwelijkse voorwaarden die tijdens het scheiden worden afgehandeld.
– Analyse van schenkingen of erfenissen die onder de uitsluitingclausule zijn toegevallen aan een van de partijen.
– Opstellen, wijzigen of schrappen van een testament.
– Eigendomsakte en/of Hypotheekakte voor nieuwe woning. Hypotheekakte voor financiering van de afkoop van overwaarde.
De eventuele kosten van een notaris zijn niet in onze prijs inbegrepen. We melden u zo snel mogelijk of u voor deze extra kosten in aanmerking komt.
Wanneer kan ik zelf toeslagen aanvragen?
U blijft elkaars toeslagpartner tot het moment dat de echtscheiding bij de rechtbank is aangevraagd en één van de partners zich heeft uitgeschreven van het gezamenlijke adres. Uw ScheidingsMakelaar informeert u over de hoogte van de toeslagen waar u recht op heeft na de echtscheiding. Aanvragen doet u zelf op www.toeslagen.nl
Heb je nog andere vragen?
Mocht je nog andere vragen hebben, neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier of via 06-53853855.
Contact formulier
Laat je gegevens achter en wij nemen zsm contact met je op.